Fjällröding med saffransrisoni

För ett par veckor sedan var jag uppe i Borgafjäll med ett gäng kompisar. På agendan stod skoteråkning och pimpling. Själv fick hag en röding och en öring. Dock var mina kompisar snälla och gav bort all sin fångst. En fjällröding har en mycket fin smak och är många gånger godare än den odlade. Fast man ska ju ha tid att fiska också.
 
Recept:
Egenfångad Fjällröding eller köpt
Risoni
3 dl Grönsaksbuljong
Sockerärtor
1,5 dl Västerbottenost eller liknande
Inlagd fänkål
1,5-2 dl Grädde
Torkade tomater
Saffran
 
Gör så här: Koka upp buljongen och grädde. Låt puttra i tio minuter. Häll i lagom mängd saffran. Koka samtidigt upp Risonin. Men ta av och skölj kallt efter 10 minuter. Häll tillbaks i kastrull. Hacka sockerärtor fint. Blanda med RIsonin. Häll på buljong/gräff koket i smådoser. Det ska vara lite rinnigt. Blanda i osten så att du får en Risotto krämighet. Torrosta finhackade torkade tomater. Jag brukar ha syltad fänkål till. Den bör man göra en dag innan. Sedan är det bara att smörsteka den lilla rödingen. Tänk på att inte steka för hårt, då den lätt blir torr och tråkig.
 
Lycka till
Taggar: fjällröding, picklad fänkål, risoni, röding, saffransglass, saffransrisoni;

Kommentarer :

#1: Emma Hå

Åh herregud så gott!

skriven

Kommentera inlägget här :