I början av mars var det dags igen för ett gästabud med Norbert Lang på Sta Clara. Denna kväll var kaviar och rom huvudpersonerna i maträtterna. Som vanligt var jag med som högra hand. Dessa dagar är en upplevelse i både kunskap och smakupplevelse. Här kommer ett urval av rätter och andra bilder. Tyvärr glömde jag mitt filter till blixten så jag fick köpa celofan, vilket inte var helt hundra.

Chef Norbert Lang och jag

Youssef, ordinarie kock på Sta Clara

En starter med störrom och traditionella tillbehör

Här läggs det tallrikar. Alla ska se likadan ut.

Sillterrin med Avrugakaviar.

Ofta har varje tallrik fem till tio moment innan den får gå till kund

röd och svart stenbitsrom med risoni som har puttrat med fiskgräddebuljong och smakupphöjt med mixade ostron.

Forellrom med blomkålsterrin

Vodkamarinerad Rentartar(souvras )med kalixrom

Fjällrödingrom med Creme Ninon

Lake med halstrad lever och .... sås

Det finns gränser för hur rom och kaviar kan medverka i en rätt. Här en Saint Agur på plommonsås och inlagda plommon

Mousse med passion ,tart med Grand Manier, parfait med grön Kardemumma
