Varje sommar åker jag och mina kompisar upp i fjällen och fiskar öring och röding. Ofta regnar det horisontellt och i år var det fortfarande så mycket snö och is på sjöarna, att det blev både svårt och farligt att fiska. Givetvis var fisken inte speciellt intresserade av att nappa heller. Men när solen tittar fram och man ser det storslagna öppna landskapet. Ja, då är det värt all möda. Jag brukar säga så varje år. Min gode vän och jag har under fem års tid bjudit in vänner på en en Battle, där vi lagar olika rätter av just fisken vi fångat. Den som vinner får fortsätta till året efter. Här kommer då årets deltagare och en liten amuse buche.

Abborre brandade som amuse buche

Förra årets vinnare. Rimmad öring, marinerad i honung och citron i tre dygn. Endive, pepparotmajonäs och senaps/dill vinegrette.

Sous vidad öring i 45 grader. Dubbelfilead med persilje och rostad solroskärnecreme emellan. Västerbottenpotatispure och brynt smörcreme. Och syltad gulbeta med en touch av rosepeppar och ingerfära.

Vinnaren av årets Battle. Smörstekt röding med saffransrisoni. Syltad fänkål och några droppar skirat smör.

Recept? Förra årets vinnare finns här sedan tidigare och även detta års vinnare. Till detta drack vi genomgående Grüner Veltliner Steinschaden. Hoppas ni inspireras
/Massimo