Tryffelkväll med Norbert Lang på vinkällaren Grappe

All heder åt kockar och servitörer. Jag själv, är helt slutkörd efter en dag i köket. Hemma kan man lulla runt lite och ta det i sin egen takt. Här är det fullt ös och koncentration på högsta nivå. Under kvällen serverades nästan 300 tallrikar. Sex rätter totalt. Hur som haver det är otroligt roligt att få vara med att skapa och lära om mat. Särskilt av Norbert. Jag har tidigare skrivit om olika gästabud där jag har jobbat med honom. Finns under rubriken "Massimo bland grytorna" De rätter som jag själv komponerar har ofta sitt ursprung i dessa kvällar. Här kommer en liten berättelse om gårdagens tryffelkväll på vinkällaren Grappe i Stockholm.
 
 
Kvällens meny.
 
 
Noga utvalda viner. Skulle gärna testat, men fick nöja mig med en bild.
 
 
Alltid lika trevligt att träffa fru Lang, som ofta är med på dessa kvällar och hjälper till.
 
 
Kvällens huvudperson på tallriken. Gotländsk tryffel.
 
 
Prep av ankbröst. Det blir en hel del när det är 60 gäster som ska ha mat.
 
 
Norbert in action som trollar fram magiska smaker i Cremé Dubarry.
 
 
Tryffelrivning. Nu är det bara 40 tallrikar kvar... Det ska vara fyra brödkrutonger och sex lingon lagda på tryffelviegretten. Sedan västerbottenost och lite tryffelriv. En smörstekt kavring bit, tryffeläggröra. Tryffelflarn. En klick Avruga kaviar och till sist. Lite machesallad. Ganska många moment på en tallrik. Och detta är bara Amusen (starter).
 
 
Amuse Buchen.
Ren carpaccio med tryffelvinegrette samt tryffeläggröra med Avruga kaviar.
 
 
Röding mousselin med tryffel givetvis. Soppan serverades hos gästen för visuell effekt.
Cremé Dubarry med tryfferad röding mousselin.
 
 
Anka i olika former.
Ankbröst & ankconfi, stekt anklever med tryffelrisoni och sockerärtor. Och sås givetvis, men var lite snabb med kameran.
 
 
Ingen kväll utan ost.
Tryfferad Brie de Coulommiers med äppelsalld och plommonkompott.
 
 
Grande final. Desserten.
tryffelparfait & chokladtryffel med halloncoulis.
 
 
Nu blir det soffan och slappa. Har ni tur eller rättare sagt jag. Kommer en tryffel berättelse nästa vecka igen. Fast då enbart med fisk och skaldjur.
 
Ha det bra
 
/Massimo

Kommentera inlägget här :