Zucchinipasta med rostade pumpafrön, soltorkad tomat och manchego

Många av de rätter jag komponerar kan tenderas att vara ganska mastiga och en kompis sa till mig varför jag inte gör lite lättare rätter ibland. Under dagen har jag gått och tänkt på något som påminner om past, men som ärndå är LÄTT. Sagt som gjort, fram med mandolinen.
 
 
Recept:
Zucchini
Pumpafrön
Soltorkade tomater
Manchego (ost)
Olivolja
Vitlök
Citronsaft
Basilika
Salt
Peppar
 
Gör så här: Mandolina zucchinin i ca tre mmillimeter tjocka stänger (julienne). Undvik kärndelen då den vattnar en hel del. Lägg i bunke och salt lite lätt för att dra ur vatten. Hacka soltorkade tomater i små bitar. Rosta pumpakärnorna i lite olivolja på medelvärme. Hyvla med hyvel ost. Du kan givetvis använda vilken ost som helt.
 
När zucchinin legat i ca 20 minuter. Häll av vattnet. Värm en stekpanna medelvarm och häll i olivolja och samtidigt hacka lite vitlök som får dra i oljan. Vitlöken får inte brännas. Ta bort vitlöken när du känner doftten av vitlök i oljan. Häll i zucchinin och stek i 1-2 minuter. Salta lite och peppra. Det viktiga är att zucchinin har spänst och tänk på att den fortsätter kokas då den är varm. Så ta gärna av den lite för tidigt. Häll i bunke och strössla basilika och vänd runt. Möjligen lite citronsaft om man vill ha lite syra.
 
Ja nu är det bara att lägga upp. Kan även rekommendera denna zucchini till kötträtter. Skippa dock pumpakärnorna.
 
Lycka till
 
/Massimo
 

Kommentarer :

#1: jeanette

Den var jätte god. Perfekt till en vegetarian som kommer på middag😃👍👍

Svar: Vad skoj att det blev lyckat. Det kommer mer vego-rätter längre fram
il massimo

skriven

Kommentera inlägget här :