Hemmagjord Grekisk Yoghurt

Har kommit på mig själv att jag håller på mer med att experimentera i köket och fotografera, än att att lägga upp på bloggen. Nu ska det bli ändring på det. Ikväll är det ett livselexir för mig till frukosten. Och att göra den själv är superenkelt.
 
 
 
Recept:
1 l 3% mjölk
3/4 dl vanlig yoghurt alternativt frysen yoghurtkultur på påse
 
Gör så här: Pastörisera mjölken i en kastrull. Vilket innebär att värma upp till 94-95 grader. Ta av från plattan. Låt svalna till 42-45 grader. Ta 1 dl mjölk och blanda med yoghurten eller kulturen. Blanda ihop med resten av mjölken. Sätt på ugnen på 50-60 grader. När den nåt rätt gradantal. Stäng av och ställ in kastrullen. Låt stå i minst 8 timmar utan att röra eller öppna ugnen. Ta en sil och en kökshanduk och häll över allt för att sedan långsamt rinna av i en bunke. Ju längre du väntar ju krämigare blir yoghurten. Ja, nu har du gjort yoghurt. Den håller sig fräsch 3-4 dagar. Men den är antagligen redan slut då.
 
Uner veckan kommer Slipsikrace 2016, kvittenrecept och en äppelpaj på smördeg som jag håller på med att utveckla.
 
/Masssimo

Kommentera inlägget här :