Hemmakocken 2.0

Under ett antal år har jag gått på matlagningskurser på Restaurangakademien. Inte bara för att lära utan även för inspiration, nytänkande och häftiga smakkombinationer. I lördags var det Hemmakocken 2.0 med kocken Magnus Albrektsson vid rodret. Som vanligt skulle man vilja göra alla rätter. Man blir indelad i grupper och gör 3 rätter per bord. I år blev jag lottad till att göra 7x jordgubbar. I gruppen skulle vi även göra friterad kalvbräss och svampfylld kalvytterfilé med risotto.Här kommer lite lite bilder från dagen. Om du undrar om man blir mätt? Jo farligt mätt. Men ett härligt gäng och en duktig kursledare.
 
 
Dagens meny. Inte undra på att det var tungt i löparspåret i söndags.
 
 
Har vi inte alla planerat och planerat för en middag och ändå fattas någonting. Inte här. Här finns allt i överflöd.
 
 
Magnus visar hur ett bläck ser ut :) Han gillar att förbereda i ugn. Och det fungerar alltid klockrent
 
 
Hur skär man kalvytterfilén för att senare fylla den med svampfyllning?
 
 
Det är i tre steg som den ska skäras för att sedan rullas som en rulltårta med svampfyllning
 
 
Efter att kalven bakats och brynts ska den trancheras som en rulltårta.
 
 
Slutgiltiga uppläggningen. Svampfylld kalvytterfilé med grillad sparris och örtrisotto.
 
 
En lektion hur en lammbog styckas. Om jag kommer ihåg rätt. Får man ut fyra delar kött. Fransyskan, Rullen, Rostbiffen och locket. Jag kan ha fel. Det var mycket att ta in.
 
 
Detaljnivå när benet är borta och respektive köttdetalj ska fram
 
 
Stridens hetta när man ska lägga upp. Hur många moment ska det vara? Glömde att fota lammkorvgörandet. Lammstek med lammkorv, råstekt kronärtskocka, ugnsbakade tomater och vattenkrassedressing.
 
 
 
 
En preparerad plåt för gösen. Magnus gillar som sagt att göra allt i ugn. Gös är fantastiskt gott!
 
 
Färskpotatisterrine. Fantastisk god och har oändliga användningsområden med lite olika kryddningar. Tur man har en sådan terrin hemma.
 
 
Lite anjovisskum på gösrätten ger den härliga havssmaken
 
 
Brynt smör bakad gösfilé med anjovisskum, färskpotatisterrine och ggröna ärtor
 
Den timjaninfuserade buritanlöken får en extra kick med gasolbrännaren för lite färg
 
 
Ramslökspuré, vinägerstekt knipplök, timjaninfuserad grillad buritanalök och friterade lökringar.
 
 
Rödbetsravioli
 
 
Rödbetsravioli med stekt pilgrimsmussla, brynt smörvinegrette och sallad på bondbönor
 
 
Typiskt att man inte tog fler bilder från sin egen grupp. Men bräss ser inte speciellt trevligt ut i sitt naturliga tillstånd. Här lite under monteringen.
 
 
Vit sparris med sparriscremé och friterad kalvbräss
 

 
Okej en helt vanlig rulltårta med jordgubbssmak. Dock bara en del av sju.
 
 
Jordgubbar x7
 
 
Spritsning och montering.
 
 
Vaniljkokta rabarber Sous Vide med mandelcremé, rBrbercrisp och kardemummasorbet.
 
 
Montering och spritsning av citroncurd.
 
 
Färska hallon med citroncurd, lakritsmaränger och vaniljsponge.
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :